Tuesday, October 5, 2010

Футбол - Глобиха биячите Тибони и Акуаро

Италианските футболисти на ЦСКА Кристиан Тибони и Джузепе Акуаро бяха глобени солено от ръководството на червените. Наказанието е заради боя, който двамата устроиха на паркинга на стадион "Българска армия" и е в размер на 20% от месечните им възнаграждения. Така Акуаро олекна с 4000 лв., а сънародникът му Тибони със 7200. Преди мача с Локо (Сф) с 2000 лв. беше санкциониран и холандецът Грегори Нелсън, защото нарушил вечерния час, поставен от треньора Гьоре Йовановски.
Червените взеха заплати в навечерието на мача с Порто (0:1) и тогава двамата италианци са разбрали за глобата. Тибони и Акуаро изревали, че сумите, които им удържат, са много големи. Първоначално им беше съобщено, че те ще получат само 2000 лв. по-малко. Такава беше обявената предварително сума за действие на футболист, уронващ престижа на клуба. Шефовете на ЦСКА обявиха, че вече тази сума ще нарасне до 10 000 лв.
Както е известно, Кристиан Тибони беше изваден от първия отбор след свадата му с Акуаро. Двамата се сдърпаха за служебен автомобил, а спорът им прерасна в шамари и ритници пред погледите на фенове и служители на Армията. Нападателят почти сигурно изигра последния си мач за армейците и през зимата си стяга багажа в посока Италия.

No comments:

Post a Comment