Friday, October 8, 2010

Футбол - Емил Костадинов постави ултиматум на Гьоре

Напрежението в спортно-техническия щаб на ЦСКА продължава да се нажежава с всичка сила. Емил Костадинов, вместо да защити наставника Гьоре Йовановски, заплаши македонеца с уволнение след края на есенния полусезон, ако „червените” не спечелят всички оставащи срещи в „А” група и завърши с нулев актив участието си в Лига Европа. „Йовановски е казал, че няма противоречия с мен, аз обаче имам въпроси към него. Чакам отговори с играта на отбора до края на сезона и най-вече резултати.
Ако не спечелим и шестте мача до последния кръг,
а в Лига Европа не вземем точки срещу „Рапид” (Виена), Йовановски трябва да се замисли дали ще остане в ЦСКА. Ако изпълни тази програма, значи ще си е свършил работата и няма какво да му кажа”, отсече Коща.
Спортният директор нанесе още по-тежък удар по авторитета на треньора, като обяви, че на „армейците” не им липсват качествени играчи, а просто с тях не се работи правилно. „Видно е, че от мач на мач играем по-зле. В ЦСКА нямало качествени играчи? Смятам, че дори от времето на Тиаго Силва и Мурад Хидиуед имаме по-добри футболисти, но няма кой да работи с тях на тренировките. Не трябва само да се говори, нужна е правилна работа и резултати. Ако не се постигат, се разделяме с тези, които не ги постигат”, постави ултиматум Костадинов.
Македонският наставник обаче получи подкрепа от шефа на клуба Димитър Борисов. „Още е рано да се дават оценки. Йовановски си остава треньор на ЦСКА, никога не е имало вариант да бъде махнат. Гьоре има същия картбланш, както и всички останали треньори на ЦСКА в момента. Да знаете някой треньор в ЦСКА, който е бил ограничен в нещо? Има големи правомощия”, заяви собственикът на „червените”. Борисов смята, че няма конфликт между спортния директор и наставника. „Не съм забелязал Йовановски и Костадинов да имат различия, мисля, че са в добри отношения. Просто не съм доволен от класирането в момента. А ЦСКА
не може да има нулева година,
още се борим за всичко, рано е да се отписва титлата”, добави босът на „червените”.
„Миньор” пък официално сезира УЕФА заради неизплатените суми по трансфера на Румен Трифонов на „Армията”.  Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков обяви, че парите на перничани ще бъдат платени до 20 октомври. От „Миньор” обаче пуснаха съобщение, според което „червените” всъщност изобщо отказват да получат решението на Арбитражния съд на БФС по случая. „Поради тази причина ПФК Миньор ще изпрати в УЕФА договора за покупко-продажба на Румен Трифонов и решението на Арбитражния съд. Бихме искали органите на УЕФА да се запознаят с документацията и да се произнесат по случая”, заявиха от Перник.

No comments:

Post a Comment