Thursday, September 30, 2010

Задава се тежка вечер за ЦСКА, но отборът има право да мечтае

Отборът на ЦСКА очаква днес втория си съперник от група "L" на Лига Европа. Довечера в 20:00 часа, "червените" се изправят на стадион "Васил Левски" срещу еврогранда Порто. Задачата за постигане на благоприятен резултат в този мач за българския тим, изглежда изключително трудна. Въпреки това "армейците" се надяват да изиграят нов силен двубой в евротурнирите и да си върнат поне малко от изченалото им самочувствие в последните дни.

Към момента ситуацията в ЦСКА не е особено розова. Отборът е в доста неприятна финансова криза и ръководството има задължения към играчите, към служителите си, към различни клубове и дори към енергото. Тимът загуби и подкрепата на част от верните си привърженици, което допълнително утежни ситуацията. Освен това постоянно се появяват информации за скандали между играчите, които дори на два пъти стигнаха до сбивания помежду си по време на футбол мачове.

Новият наставник Гьоре Йовановски се оказа в небрано лозе и все още не може да намери вярната рецепта за излизане от тази криза. В "А" група "Червените" също не блестят и в момента се намират едва на 9-ата позиция в класирането с актив от 11 точки, което е с цели 10 по-малко от лидера Левски. Все пак отборът има повод и за малко оптимизъм, с оглед показаното в първия двубой от Лига Европа срещу Бешикташ (0:1). На стадион "Иньоню", "армейците" стояха напълно равностойно на своя съперник и дори с малко повече шанс можеха да спечелят срещата. За тяхно съжаление обаче и тогава късметът им обърна гръб и те получиха гол в последната минута и изпуснаха и точката. Този мач обаче за пореден път показа, че в Европа ЦСКА винаги играе над моментните си възможности и може да изненада всеки.

No comments:

Post a Comment