Tuesday, August 10, 2010

Война - българи vs. италианци в ЦСКА

Положението в ЦСКА е на път да излезе извън всякакъв контрол. Поредният случай на война между българи и чужденци в отбора се отприщи по време и след загубата от Черноморец.
Още на терена Румен Трифонов си го изкара на Кристиян Тибони, ръкомахайки гневно. Причината за реакцията на „червения" юноша бе некоординирано действие от страна на новия италиански нападател, който получи отлично подаване от тъч, но изобщо не разбра, че може да отиграе топката. След двубоя с „акулите" в съблекалнята също е имало доста неприятни подмятания, които са излезли от устата на младите Спас Делев и Иван Караджов.
Те крещели по адрес на Акуаро, Еспозито и Тибони, които обаче не им обърнали особено внимание.
Това, че италианската сбирщина не е желана от никой в ЦСКА се видя ясно и след мача. Всички играчи на „червените" се качиха в клубния автобус, докато „жабите", както феновете наричат новите „армейски" попълнения, стояха и чакаха пред Националния стадион „Васил Левски", докато към тях се сипеха гневни обиди от страна на близо 20-те привърженици на ЦСКА, останали до последно да чакат „героите" от мача с Черноморец.
***
През 2003 г. мрънкаха срещу Лима и Соуса
Скандалите между българи и чужденци не датират от вчера в ЦСКА. За прьв пьт това се случи през 2003 г., когато „червените" купиха бразилските звезди Лео Лима и Родриго Соуса, които трябваше да вкарват тима в Шампионската лига. Както се и очакваше, те двамата вземаха многократно повече от останалите футболисти на ЦСКА и именно заради това българите открито негодуваха срещу перлите в селекцията на Стойчо Младенов. Отгоре на всичко основните футболисти на „армейците" не бяха гореспоменатите Лима и Соуса, а Велизар Димитров, Емил Гъргоров и Христо Янев.
През зимата отново българите се надигнаха срещу чужденците в клуба, доведени от Йоан Андоне. тогава обаче бунтът бе овладян навреме.

No comments:

Post a Comment