Tuesday, August 24, 2010

Затварят окончателно ''Локомотив''

Стадион "Локомотив" в София ще бъде затворен за масови прояви, защото е опасен, пише"24 часа". Столичната община ще предприеме крайната мярка до дни, а забраната ще важи, докато съоръжението не бъде ремонтирано основно.

"Стадионът е опасен и това вече е констатирано от няколко комисии. Спешно трябва да се ремонтират козирката и носещите въжета, които са изгнили. Категоричен съм, че "Локомотив" трябва да бъде затворен, преди да е станала трагедия", отсече зам.-кметът по сигурността Иван Сотиров.

Той ще задейства процедурата по затварянето на стадиона през септември. Комисия от експерти и технически лица ще огледа съоръжението и ще издаде предписание за ремонтите, които трябва да бъдат направени. Тя ще прецени дали да затвори целия комплекс със залите, или футболистите на "червено-черните" все пак ще ползват терена и съблекалните за тренировки. Стадионът бе домакин на концерта на Елтън Джон през юни. Тогава цяла нощ общинари треперели да не стане злополука.

"Локомотив" е първият обект, който ще бъде спрян от експлоатация, след като преди 2 месеца Сотиров назначи проверка на всички рискови съоръжения в столицата.

"Проверката върви бавно, защото броят на обектите е голям. Целта ни е да разберем кои са най-опасните, за да ги спрем от експлоатация, да изготвим дългосрочна стратегия за обезопасяването им и да ремонтираме спешно най-приоритетните", обясни Сотиров

No comments:

Post a Comment