Monday, August 23, 2010

Фулъм и Ман Юнайтед със зрелищно 2:2, Бербатов с асистенция

Отборите на Фулъм и Манчестър Юнайтед направиха зрелищно реми 2:2 във втория кръг на Висшата лига на Англия. Българският нападател на Юнайтед Димитър Бербатов игра цял мач, като асистира за първия гол на "червените дяволи", дело на Поул Скоулс.

Двубоят започна отлично за гостите от Манчестър, които откриха резултата в 11-ата минута. След добра акция Димитър Бербатов намери Поул Скоулс на границата на наказателното поле, който с мощен шут успя да открие резултата. Преди това в 10-ата минута Бербатов отправи мощно воле, което бе спасено от вратаря на Фулъм Стокдейл.

След гола гостите намалиха оборотите, което позволи на Фулъм да вземе инициативата. Саймън Дейвис бе сред най-активните на терена, но не успя да изравни резултата за своя отбор на няколко пъти.

В 57-ата минута на мача все пак гол във вратата на Юнайтед падна. Деймиън Дъф напредна добре по дясното крило, комбинира с Боби Замора, който намери непокрития Саймън Дейвис малко зад точката на дузпата, който с добър шут изравни.

След това попадение "червените дяволи" започнаха да натискат много по-сериозно, в търсене на победен гол. Те дори мислеха че са го получили, когато в 84-ата минута след центриране от корнер, Бреде Хангеланд засече топката с тяло в собствената си мрежа, давайки аванс на гостите от Манчестър. Само пет минути по-късно пък гостите получиха и възможността да изпълнят дузпа, за игра с ръка в наказателното поле на Деймиън Дъф. Зад топката застана Луиш Нани, който обаче изпълни несериозно дузпата и Стокдейл спаси.

Отборът на Бербатов бе наказан за този пропуск още в същата минута, когато след центриране в наказателното поле "грешникът" Хангеланд с глава успя да възстанови равенството- 2:2. До нов гол до края на срещата не се стигна и двата отбора трябваше да си поделят точките.

No comments:

Post a Comment