Monday, August 30, 2010

Божинов и Парма наказаха Бреша

Българският нападател на Парма Валери Божиновзапочна отлично сезона в Серия "А", след като се превърна в главна действаща фигура при победата на своя тим над този на Бреша с 2:0 в мач от първия кръг на калчото.
Срещата се игра на стадион "Енио Тардини". 24-годишният българин, който беше откупен от Манчестър Сити това лято, се разписа след подаване на новото попълнение Себастиян Джовинко точно 11 минути след първия съдийски сигнал, с който даде начало на мача.
Бившият играч на Ювентус прехвърли технично защитата на Бреша и изведе Божинов в отлична позиция, от която Валери не сбърка и направи резултата 1:0 за своя тим.
Това е неговият 9-ти гол за Парма, след като миналия сезон вкара 8 и се превърна в голмайстор номер 1 за "дуковете" в калчото.

Главният рефер на мача даде две минути продължение на първото полувреме, в които Стефано Мороне се разписа в противниковата врата и направи резултата 2:0 в полза на "пармалатите" преди почивката.

След почивката не се стигна до нови попадения от страна на двата отбора, с което резултатът се запази 2:0 в полза на "пармалатите". Така тимът на българския национал Валери Божинов  извоюва категоричната победа над Бреша и затвърди очакванията за отлично започване на новия сезон в серия "А".

Спортни новини

No comments:

Post a Comment