Sunday, October 7, 2012

Екшън игри онлайн


Ядът и агресията са едни от лошите черти в човешкия ни характер. При малки и големи те са труднi за контрол, а понякога за да се успокоим вършим необмислени неща. Когато, обаче, се ядосаме няма как да държим нервите в себе си и трябва да ги премахнем. Един от начините може би са игрите с коли, един от многото вида онлайн igri. Но дали те ни умиряват или ни дразнят още повече?
Всъщност, това зависи от самите нас-дали ще играем спокойни, правейки опити да спечелим, когато победата ни се изплъзва или ще се вживяваме до такава степен, че да си го изкараме на компютъра.
Второто е доста по-глупаво, но може би и по-лесното, когато сме изнервени. Това донякъде си е наш проблем, трябва сами да се научим да се справяме с гнева.

Този тип игри са предпочитани от момчетата. Но дали те помагат или вредят, особено на подрастващите? В тези онлайн игри има доста насилие, понякога не чак толкова брутално, но все пак го има.
За съжаление щом едно дете влезе в някакъв сайт, няма как да пропусне и тях, защото са наред с другите игри. Може би единствения начин да предпазите децата си от влиянието им е да ограничите времето прекарано с тях. Въпреки че е трудно да откъснете едно дете от вълнуващо космическо приключение, от това да убие колкото се може повече зомбита и чудовища или просто да помогне на Бен 10, все пак опитайте. Дори и да нямате успех и не можете напълно да го откъснете от тях, бихте могли да го насочите към по-безвредните. В краен случай се надявайте да сте дали на детето си достатъчно добро възпитани, че да се съобразят с това, да не пренасят играта в реалността.



Екшън игрите, може би, са едно от нещата, които им вредят. Все пак отвсякъде светът крещи да спрем с насилието и да го ограничим колкото се може повече. Добре би било да има някаква граница, т.е да не се позволява на малките да влизат и да играят в този тип. Ако се направи нещо такова, няма да хабите нерви за обяснения, които едва ли ще бъдат чути. Не подценявайте тези игри, те наистина могат да повлияят на психиката ви. Играйте ги колкото се може по-малко, въпреки че и от тях се намират интересни. Може би са подходящи за хора, които вече знаят как е устроен света и хората него, как трябва да се държат в общество и т.н. и няма да позволят игрите да им повлияят по негативен начин. Можете да ги намерите навсякъде, но все пак внимавайте, войниците, чудовищатата, пиратите и другите ви противници са само там, така че оставете отношението към тях във виртуалния свят.

No comments:

Post a Comment