Wednesday, July 28, 2010

Левски поиска само 2000 билета за дербито

Левски пожела само 2 хиляди билета за свои запалянковци за неделното дерби с ЦСКА. Местата са за сектор "Б" и по 15 лв. - цена, определена от армейците.

По принцип "червените", които са домакини на двубоя, планираха да дадат 4300 пропуска на "сините" за фенската трибуна. Левскарите обаче предвиждат дербито напролет да е на стадион "Георги Аспарухов". А там блоковете за гости в сектор "Г" допускат 2000 души плюс евентуално още неколкостотин в съседство. И тъй като "Левски" не може да осигури повече места, то и сега не иска повече.

"Сините" билети ще се продават в петък и събота, а ако останат - и в неделя. Нима ще има само 2 хиляди левскари? Явно не. Защото ЦСКА мисли да пусне в свободна продажба билетите за всички сектори и така всеки да си купува на воля. Тогава обаче никне въпросът как ще се осигури разделението на ултрасите, няма ли да се получи опасно струпване на съперници. Защото засега не се планира продажба по квоти - примерно северната част на сектор В" да е за "червени", а южната - за "сини". Нищо чудно обаче феновете по навик да не спазват местата и да си заемат различни половини, което ще е соломоновско решение...

От БФС поискаха паспортите на четирима левскари за визи за мача на националния отбор с Русия в Москва на 11 август. "Сините" дадоха документите, за да има мир, въпреки че нямат намерение да пускат свои за контролата. Но квартетът всъщност е за застраховка и някой ще бъде включен в състава само ако се контузи легионер. По план се предвижда да бъдат викани 18 от чужбина и само Ивелин Попов от "А" група, за да не бъдат товарени родните клубове в тежкия период с евромачове.

No comments:

Post a Comment