Friday, May 28, 2010

Франция победи Турция и Италия на Евро 2016

Франция са победи Турция и Италия за правото да организира европейското първенство по футбол през 2016.

Франция беше домакин на турнира през 1960 г. и са били домакини отново през 1984 г.

Италия бяха елиминирани в първия кръг на гласуването.

Евро 2016 ще включва 24 държави, които ще играят 51 мача за един месец.

"Това е един прекрасен ден за нас", каза Жан-Пиер , президент на Френската футболна федерация.futbol

"Това е момент на интензивна емоция да знаеш, че през 2016 г. Франция ще посрещне европейския футбол и ще изпълни обещанията си.

"Какво значение за нас е да има пълно доверие на УЕФА и това доверие няма да бъде предадено.

"Ние разбираме чувство на неудовлетвореност от Италия и Турция.



Френският президент Никола Саркози и бившия национал Зинедин Зидан подкрепиха  на страната им в презентация на запитване изпълнителен УЕФА в Женева в петък.



Франция печелившата оферта за 2016 се състои от 12 места - "Стад дьо Франс, където Франция побеждава Бразилия през 1998 година Световната купа, Пари Сен Жермен на" Парк де Пренс, обектив, Лил, Бордо, Ница, Тулуза, Марсилия, Лион, Страсбург, Сен Етиен и Нанси.



Проблеми и закъснения в Полша и Украйна, които ще направят съвместен домакин на Евро 2012, може да убеди изпълнителния комитет на УЕФА да се избегне избора Турция, един неизпитан страната.

"Всички ние дадохме най-доброто", заяви Турция президент Абдула Гюл, който призова УЕФА да вземе "историческото решение" и да съдейства Турция, която има мнозинство мюсюлмани, по-близо до сърцето на Европа. "Ние сме натъжени, че е загубен от една точка."football

В състезанието ще вземат участие 2 016 24 страни за първи път, в сравнение с 16 през 2012 г., като Франция става първата страна, която етап на Европейското първенство три пъти.

No comments:

Post a Comment